Denna gången kommer jag inte visa exakt statistik, känns inte lönt kommer dock kommentera lite hur projektet går.

Vi har lite olika typer av problem. Ett problem är språket men den indexeras per sida.

Vi har ingen direkt bra rank på engelska men visa sidor på svenska. Så sidan är svensk i Googles ögon och det var inte ranken.

Att fixa detta problem är ett stort jobb, jag avvaktar lite men det finns inga genvägar, fler engelska länkar och översätta texten till engelska. Flytta svenska sidor till jakobia.se

Ett annat stort problem vi fortfarande har är att vi har 260 indexerade sidor av nästan 2000. Vilket är uselt. Det är inte märkligt för att vi har brutalt flyttat en sida och de har rankat bra på den andra sidan. Dvs det som krävs är att de först ska av indexeras för att sedan indexeras igen. Vilket båda dessa steg tar tid.

På grund av detta har sidor som inte varit indexerade på förra sidan blivit indexerad först på denna nya sida. Vi har fått en lite omvänd ordning för de populäraste sidorna har dröjt längst med att avindexeras.

Men jag får helt enkelt vänta allt är i Googles händer, detta kan ta flera månader till innan vi får gamla sidor indexerade. Det kan dröja riktigt länge och jag borde som sämst ha 1000 indexerade sidor vilket borde ge en helt annan total ranking.


Jakob Andersson

Mitt motto är att "Inte göra SEO". Google har blivit så smart så att det är bara kvalité och äkta som är långsiktigt. Vi skapar relevant innehåll som är värt att länka till och sprida vidare.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *